Het Drenthe College (DC) heeft nieuwe zonwering. Dat kost wat tijd, dus de zomervakantie was daar het perfecte moment voor. Op locatie Anne de Vries van het DC hebben wij in samenwerking met Decolux een deel van de oude handbediende zonwering vervangen voor een volledig geautomatiseerd systeem.

De zonwering opent en sluit op basis van de stand van de zon en bijbehorende intensiteit. Door deze automatisering sluit de zonwering op tijd. Hierdoor ontstaat er een prettig binnenklimaat. Harde wind en/of regen? Dat herkent dit systeem ook. Het op tijd sluiten van de zonwering zorgt in dit geval ook voor een langere levensduur van de zonwering. Natuurlijk kan de zonwering ook zelf bedient worden vanuit elk lokaal en kantoor. In het voorjaar van 2022 wordt ook de resterende oude zonwering vervangen door het geautomatiseerde systeem.

Zoals velen wel weten hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Weggooien vinden wij zonde. Daarom ontving adviseur huisvesting Michel Bakker (DC), die het project leidde, tijdens de oplevering een attentie: een tas gemaakt van de oude zonwering. Hiermee laten we zien welke duurzame mogelijkheden er zijn met de oude zonwering. Daarnaast verwerken we de oude zonwering in gerecycled meubilair.

Kijk voor meer informatie op de websites van Roofer en A House Of Happiness.