Projectomschrijving

SEIN Zwolle

Bij SEIN in Zwolle was Boerhof verantwoordelijk voor het inrichten van de patiëntenkamers, gangen en huiskamers van drie verschillende afdelingen. Elke afdeling moest een eigen gezicht krijgen met als grote uitdaging eenheid in het pand te brengen. Het pand heeft hele specifieke vormen en kleuren en is organisch ontworpen door Alberts & Van Huut.

De patiënten die bij SEIN verblijven, hebben baat bij een prikkelarme omgeving. Warmte en diversiteit hebben we gecreëerd door te kiezen voor veel verschillende materialen en structuren zoals een pvc-vloer met een houtmotief en afneembare stoffen die een zachte uitstraling hebben. Sommige stoelen lijken te zijn bekleed met soepel leer en andere hebben een vintagelook door de craquelé structuur van de stof. Door stylepads toe te passen konden we elke ruimte een identiteit geven in combinatie met functionaliteit.

Fotograaf: Bullet-ray (Raymond van Olphen)
Ontwerp: Boerhof Projectinrichters