Projectomschrijving

Crematoria Twente Enschede

In het najaar van 2017 is Boerhof in samenwerking met BCT Architecten het interieurontwerp gestart voor Crematoria Twente locatie Enschede. In dit verzamelgebouw zijn drie aula’s gesitueerd met aansluitend een familiekamer, ontvangstkamer en koffiekamer.  Het gehele pand diende één uitstraling te krijgen maar de individuele aula’s ook zijn eigen identiteit. Hierop heeft Boerhof een concept bedacht waarnaar het gehele interieur terug te leiden is: de natuur met een diversiteit aan kleuraccenten.

Fotografie: Chris van Koeverden Fotograaf en Boerhof Projectinrichters
Ontwerp: BCT Architecten en Boerhof Projectinrichters

Lijster

BCT Architecten heeft het gebouw verbonden door één lange gang welke wij met het ontwerp hebben versterkt door een loopbrug na te bootsen met tapijtplanken (100 x 25 cm). De eerst gerealiseerde fase bestaat uit de grootste aula welke Crematoria Twente de naam Lijster heeft gegeven, passend bij de serene uitstraling van de ruimtes met een lijnenspel gebaseerd op kiezelstenen.

Groenling

De tweede fase is een kleine aula met gecombineerde koffie- en ontvangstkamer. Hier is het interieur geïnspireerd op de diverse structuren uit het bos met als accentkleur groen. De vormentaal is frivool en vriendelijk.

Kantoren

De kantoren zijn aan de achterzijde van het gebouw gevestigd en dienden mee te gaan met de uitstraling van het gehele Crematorium. De basiskleuren zijn hier doorgezet en de werkplekken hebben een open uitstraling gekregen. Het crematorium zelf heeft de styling perfect aangevoeld en bloemen en planten op de juiste plekken toegevoegd.