Creëren van een omgeving waarin zorgbehoevende zich prettig voelt

Bij Boerhof Projectinrichters richten we ons verschillende markten; kantoor, school en zorg. In die laatste hebben we diverse klanten die op uiteenlopende manieren opereren in de zorg. Zo leveren wij projectinrichting voor ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, begeleid woonvormen, hospice, revalidatiecentra, etc. Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor de inrichting van een zorginstelling. En dat zie je terug in onze opgeleverde projecten.

Praktische inrichting maar toch huiselijk

Waar vroeger een zorginstelling vooral praktisch ingericht moest worden, zien we de laatste jaren dat naast functionaliteit ook sfeer belangrijk is. Als projectinrichters zijn wij dagelijks bezig met het verwerken van zeer specifieke eisen die gesteld worden aan een inrichting voor patiënt en werknemer en om hierbij een gevoel van huiselijkheid te behouden.

Lees hier meer over specifieke eisen in de zorg.

Onze bijdrage aan een healing environment

Ook wordt er steeds vaker de term healing environment gebruikt in de zorg. Dit houdt in dat een fysieke omgeving zo wordt ingericht dat het welzijn van patiënten, families en werknemers wordt bevorderd en dat stress wordt verminderd. Het doel is dat patiënten sneller genezen. Wij dragen hieraan bij door een omgeving te creëren die de situatie van ziek zijn in ieder geval niet vervelender maakt.

Voor het creëren van een healing environment is het van belang dat verschillende elementen met elkaar gecombineerd worden. Want naast inrichting heeft een healing environment in grote mate ook te maken met natuurlijke elementen zoals natuur, daglicht, frisse lucht en stilte. Daarom schuiven wij als projectinrichters graag vroeg aan bij de ontwikkeling van een zorginstelling.

Productontwikkelingen voor zorginstellingen

Zelf verwerken wij steeds vaker wandpanelen van Dock Four. Bij deze wandpanelen wordt functionaliteit met design gecombineerd waarmee de wand onderdeel wordt gemaakt van het interieur. Zo krijgen bijvoorbeeld klokken, boekenplanken, schilderijen en kalenders niet allemaal hun eigen plek aan de wand, maar worden zij samengevoegd in een uitdagende wandpanelencombinatie.

Dankbaar

We zijn enthousiast over de ontwikkeling die de zorg meemaakt op het gebied van projectinrichting en de producten die we hier kunnen toepassen. Er moet nog veel onderzoek gedaan worden naar de invloed van de omgeving op een patiënt, maar als wij door het maken van een sfeervolle inrichting al een klein beetje kunnen bijdragen aan het welzijn van zowel diegene die verblijft in een zorginstelling als van diegene die erin werkt, dan zijn wij daar al dankbaar voor.

Aan de slag!

Bekijk onze socials deze maand voor projectfoto’s van onze opgeleverde projecten binnen de zorg. Aan de slag met uw zorginstelling? Neem dan contact op met onze verkoopadviseur Arjon Pegels, via e-mail a.pegels@boerhof.nl of via telefoonnummer 0572-382424.