Een touwladder, een heuse tribune, een wip en een reuzenstoel. Iemand die nu de showroom bij Boerhof bezoekt, kan het idee krijgen dat deze is omgetoverd tot een ‘speeltuin’. Maar wel één waarin er alle ruimte is om tot een duidelijke klantvraag te komen. Het concept is erop gestoeld om via het programma van eisen de stap naar beleving te maken en andersom. Zo komen op een creatieve manier vragen over onder andere budget, functie, planning, akoestiek, verhoudingen en valkuilen aan bod. Er staat bijvoorbeeld een doos die tot kantoor is gemaakt en vanuit de tribune is er zicht op een megascherm dat als doel dient.

Heel bijzonder is het hoekje waarin allerlei verschillende stoelen de valkuil van te veel inspraak symboliseren. En iedereen komt natuurlijk terecht op de plek waar ze daadwerkelijk een sfeer gaan kiezen. Daarvoor hangen we kleurstalen en afbeeldingen van tafels, stoelen en lampen in touwladders. Het grote voordeel van deze opzet is, voor ons als Boerhof, dat we meteen in het begin al veel meer duidelijkheid over de klantvraag kunnen krijgen. Bovendien heeft de ontwerpstudio inmiddels haar werkplek in de showroom waardoor het mogelijk is samen met de klant ‘live’ te ontwerpen.

Is de reis door de showroom gemaakt, dan is het tijd om in een comfortabele stoel neer te strijken op het strand. Dit is vormgegeven onder de noemer controle. Dé plek om alles dat is besproken in alle rust nog een keer te overdenken.

Erna Hissink, interieurontwerpster Boerhof Projectinrichters.