Onlangs hebben wij de officiële erkenning “Wij werken Mantelzorgvriendelijk” in ontvangst mogen nemen tijdens het evenement “Ondernemend noaberschap” in het HOFtheater in Raalte. Een mantelzorger is iemand die langdurig en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste.
Het aantal mantelzorgende werknemers is sterk groeiende. Gemiddeld is 1 op de 8 medewerkers mantelzorger. Bij Boerhof is dit zelfs 1 op de 5!
Van oorsprong besteedde Boerhof (als echt familiebedrijf) hier al veel aandacht aan. Wij hebben in 2013 het voortouw genomen om als werkgever officieel aan de slag te gaan rondom dit thema. “Medewerkers herkennen, erkennen en hen de ruimte geven om (mantel) zorgtaken in hun privésituatie goed te kunnen combineren met hun werk. Daar gaat het om”. Met hulp van het bureau Jong en Veer hebben wij een mantelzorgprotocol opgesteld, dat geresulteerd heeft in de officiële erkenning tot Mantelzorgvriendelijke organisatie. Naast Boerhof mochten nog 5 andere organisaties de erkenning in ontvangst nemen. De gemeente Raalte is hiermee de meest ’werk- en mantelzorg vriendelijkste gemeente’ van Nederland.