Steeds meer jongeren en afgestudeerden verlaten Salland terwijl het werk juist toeneemt. In de bouwwereld staan bedrijven te springen om jonge medewerkers die klaar zijn voor nieuwe ontwikkelingen die gaan plaatsvinden in de toekomst. Om te zorgen voor een innovatieve bouwsector in de regio is Innovatiehub Salland gestart. Samen met het hoger onderwijs hebben bedrijven uit de regionale bouwkolom hun handen ineen geslagen.

Aan de slag als trainee

Komend schooljaar gaat Innovatiehub Salland aan de slag om jongeren bij hogescholen en universiteiten te enthousiasmeren voor de Sallandse bouwkolom. Een Innovatiehub manager die de taal van de jonge generatie spreekt, gaat de contacten leggen in het onderwijs. Naast Boerhof Projectinrichters zitten ook bouwgerelateerde bedrijven Uw Onderhoudspartner Lenferink, Nijhof Installatiegroep en Bouwbedrijf Mensink in Innovatie Hub Salland. Geïnteresseerde jongeren krijgen als trainee in twee jaar tijd de kans om bij de vier deelnemende bedrijven aan de slag te gaan. Op deze manier kunnen ze brede kennis en ervaring opdoen.

Meer initiatieven

Boerhof is tevens actief bij een aantal nieuwe initiatieven van Platform Techniek Salland. Zo willen we kinderen en jongeren interesseren voor en kennis laten maken met techniek door gastlessen, bedrijfsbezoeken en een studentenpool. Het laatste initiatief is op 28 augustus jl. gelanceerd en heeft als doel om bijbanen en vakantiewerk bij technische bedrijven in Salland te bieden aan studenten. Kijk op www.gaeenswerken.nu voor meer informatie.