Wist je dat in Nederland momenteel 1 op de 5 werknemers de taak van mantelzorger op zich moet nemen? 1 op de 5… dat is niet weinig. Bij Boerhof Projectinrichters werkt ook een groot aantal collega’s voor wie de combinatie zorg en werk een realiteit is. Daarom probeert Boerhof haar medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen, waardoor hun leven in goede balans blijft.

Alle ballen hoog houden…

Soms merk je dat een collega veel en onregelmatig verlof op neemt. Onder werktijd wordt er gebeld vanuit het thuisfront en om hulp gevraagd. Je ziet dat iemand zich in spagaat bevindt om enerzijds loyaal te zijn aan het bedrijf, maar anderzijds de zorg voor een partner of familielid niet op kan geven. Begrijpelijk, want mantelzorgers staan er nou eenmaal om bekend dat ze zichzelf vaak wegcijferen.

Boerhof denkt mee

Kristel Leerkers-Boerhof vertelt: ‘Als werkgever was ik op zoek naar tools om medewerkers te ondersteunen in hun taak als mantelzorger. Daarom heeft Boerhof een aantal jaren geleden een beleid voor mantelzorg ontwikkeld, wat resulteerde in de erkenning ‘Mantelzorgvriendelijk Bedrijf’. Bij Boerhof Projectinrichters houdt dit in dat er veel aandacht is voor flexibiliteit in werktijden, mogelijkheden om thuis te werken of eventueel een functie aan te passen.’

En daar merkt Boerhof de voordelen van. Uiteraard neemt het verzuim af en schiet de productiviteit omhoog. Maar het belangrijkste: je ziet dat iemand weer happy is op de werkvloer. De verhouding tussen werk en privé is weer in balans en dat is heel veel waard. Uiteindelijk krijg je daar een hoop voor terug. Loyaliteit en onderling begrip op de werkvloer bijvoorbeeld.

Wat Boerhof betreft is een mantelzorgvriendelijk beleid de enige juiste oplossing voor werkers met een ‘dubbele’ baan.