Waarom akoestiek verbeteren van belang is voor jouw bedrijf

Bij Boerhof Projectinrichters zijn wij druk bezig met de verschillende ontwikkelingen die zich optreden binnen de vele markten waar wij ons op richten. Zo ook op de akoestiek binnen de bedrijven. Akoestiek speelt een belangrijke rol als het gaat om de productiviteit van de werknemers. Wij leveren vele producten die bijdragen aan het verbeteren van de akoestiek.

Wat is akoestiek?

Dit is hoe het geluid zich voortplant in een ruimte. Het gaat dus om de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van het geluid. Geluid bestaat uit trillingen, in de meeste gevallen is dit lucht. Deze trillingen lijken onschuldig, maar hebben een grote invloed op het concentratievermogen van werknemers. Om te kijken of de akoestiek binnen jouw bedrijf verbeterd moet worden, luister je naar een galm, nagalm of echo. Dit zijn allemaal termen die in de praktijk beschrijven dat het geluid te lang blijft hangen in de ruimte. Dit komt doordat de geluiden heen en weer blijven kaatsen tussen muren, vloeren en het plafond. Door in je handen te klappen hoor je vaak gelijk hoe het met de akoestiek is binnen het bedrijf.

Mensen oriënteren in een ruimte door te luisteren naar de ‘reactietijd’ en de richting van reflecties. Hier ben je zelf vaak minder bewust van, maar elk moment van de dag heb je hiermee te maken. Elke andere ruimte heeft namelijk een andere akoestiek. Denk bij deze geluiden bijvoorbeeld aan spraak, airco of de buurman die bezig is met bladblazen.

Hoe kun je de akoestiek verbeteren op de werkvloer?

Daar kunnen wij bij helpen! Wij leveren steeds meer producten die niet alleen functioneel zijn, maar ook de akoestiek verbeteren. Denk hierbij aan kasten, wand/opbergpanelen, maar ook tapijttegels zorgen ervoor dat akoestiek verminderd wordt. Deze tegels kun je zowel op de vloer als aan de wand laten plaatsen, zoals te zien is op bovenstaande foto. Verder kun je met accessoires zoals kunst of visuals de ruimtes ook minder akoestisch maken en tegelijk de ruimte een sfeer geven. Onze interieurontwerpers kunnen goed helpen bij de ruimte op een juiste manier indelen.

Wil je weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen op het gebied van akoestiek of andere projecten? Neem contact met ons op via info@boerhof.nl of bel naar 0572-382424. Houd onze sociale media in de gaten voor meer foto’s van opgeleverde projecten en inspiratie.