In de ochtend snel even ontbijten aan tafel, daarna in de auto naar het werk rijden om vervolgens de hele dag achter een bureau plaats te nemen. Mensen die op een kantoor werken, zitten al snel tien uur per dag.  Slecht voor de gezondheid volgens de Gezondheidsraad. Volgens de nieuwe richtlijnen moeten we wekelijks twee tot tweeëneenhalf uur bewegen. Omschakelen naar dynamisch werken is nu extra voordelig,  omdat Boerhof Projectinrichters tijdelijk een zit-stabureau met deskbike aanbiedt tegen een speciaal tarief*.

Accountmanager Eugène de Haas merkt dat vooral de laatste jaren de vraag naar dynamische werkplekken stijgt. Een verzamelterm voor bureaus en tafels die heel snel van zit- naar stahoogte te transformeren zijn, deskbikes en zit-stahulpen. ‘Binnen Boerhof werken we al een aantal jaren door staan, zitten en fietsen te combineren.’ Het grote voordeel is dat de werknemers gezonder en productiever zijn.

Nieuw onderzoek wijst uit dat bewegen het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en depressieve symptomen verlaagt. Ook is er een samenhang tussen bewegen en een lager risico op borst- en darmkanker en vroegtijdig overlijden. Hoe meer iemand beweegt, hoe groter de gezondheidswinst. De overgang van praktisch niet bewegen naar af en toe bewegen is het allerbelangrijkst. En dat is zeker belangrijk voor iedereen die de hele dag zittend achter een bureau doorbrengt.

Actief of dynamisch werken begint volgens De Haas met een werkplekinspectie. Deze biedt Boerhof meestal aan in combinatie met een adviesaanvraag. ‘Daarbij beginnen we met het kijken naar onder andere de stoel, het gebruik van de instellingsmogelijkheden, maar ook de plaatsing van de apparatuur. Nog te vaak zien we dat er één of twee pakken papier worden gebruikt om de monitor hoger te plaatsen. Een elektronisch zit-stabureau en een deskbike zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden om dynamischer te werken.’

Neem voor meer informatie over dynamisch werken en/of de actie gerust contact met ons op: 0572-382424 of info@boerhof.nl

* Zit-sta bureau 160x80cm, elektrisch verstelbaar (62-130cm) + deskbike met verstelbaar zadel en digitaal display.