De vloeren afwerken als onderdeel van een filmset over de historie van Nederland. Geen probleem voor Boerhof. Door gebruik te maken van foto’s op PVC en figuraties is de vloerafwerking bij de ‘de Canon van Nederland’ in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem helemaal in stijl uitgevoerd. Een project dat Boerhof Projectinrichters de BVP Award opleverde.

Het idee om de geschiedenis van ons land op een interactieve manier te presenteren aan de hand van de vijftig belangrijkste personen en gebeurtenissen is snel bedacht. Lastiger was om deze nieuwe attractie in het museum zo neer te zetten dat de bezoekers zich onderdeel voelen van de historie. Het bijzondere en complexe vloerontwerp dat hierbij hoorde, vroeg om een specialist. Daarom werd Boerhof Projectinrichters ingeschakeld.

Boerhof adviseerde de foto’s voor op de vloer op PVC te printen en voerde verschillende proeven uit om tot de beste oplossing te komen. Ook voor het aanbrengen van lijnen en teksten op het linoleum testte de projectinrichter diverse opties. Vervolgens konden ze in januari 2017 starten met het leggen van onder andere het geprinte PVC waarbij de foto’s op de wand door moesten lopen. Net als bij alle andere projecten, werkte Boerhof zo duurzaam mogelijk. De snijresten van de vloerbedekking werden bijvoorbeeld apart verzameld in containers en gingen retour naar Forbo.

Een deskundige jury nomineerde dit bijzondere project voor de BVP Award, een prijs van de Nederlandse Branche Vereniging voor Projectinrichting die tweejaarlijks wordt uitgereikt. Er waren drie bedrijven voor de prijs genomineerd. Nadat de jury de drie genomineerde projecten had bezocht, kozen zij op 12 oktober Boerhof Projectinrichters als winnaar. Een citaat uit het juryrapport: “We zagen een complex ontwerp met een bijzonder hoge moeilijkheidsfactor en lastige details, maar met overtuiging en gedrevenheid opgelost en uitgevoerd door het team van Boerhof.”

Klik hier voor foto’s van het project.